Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Téli mesekönyv ajánlat

2010.12.19

 

Nehéz, de nem reménytelen megfelelő könyvet találnunk a könyvesboltokban. Bár vakító a sok izléstelenség, de azért meglapul közöttük egy-két figyelemre méltó :

 

kepek-001.jpg  

                              

Kippkopp a gesztenyegyerek arra ébredt egy téli reggelen, hogy fázik. hideg volt a kamrában, nagyon hideg. Valami történt odakint!......madárnyomok barázdálták a havat...egy dermedt kismadárra bukkant. - Így indul a történet, és kalandos,kedves megmentés lesz belőle.  Kippkoppért is izgulhatunk, nem veszélytelen az út.

                                  

 

 

 

 

 

kepek-019.jpg

Hópehelynek egy kis időre egyedül kell maradnia, mert Maminak dolga van.Pompás ötlete támad, míg Mami távol van, feldíszíti a hókunyhójukat. Kedves társakra, és érdekes díszekre talál...de a Maminak is lesz egy csodálatos meglepetése.

 

 

 

 

.

 999630526a.jpg

 

 Vakond  varázsgyémántra bukkan a hóban. A mese végére fény derül a gyémánt titkára, és azt is megtudjuk, hogy a természeteben gyönyörű varázslatok születnek,  és elég ha megcsodáljuk kincseit. Nem mindent vihetünk haza.

 

 

 

 

 

                                                                                        

2273_kep1_jobaratokhobanfagyban.jpg Mackó korábban ébred a téli álmából, és gyönyörű látvány fogadja: A HÓ! Tipeg-topog, vígan csúszkál és ugrándozik. De hamarosan nagyon egyedül kezdi érezni magát: mert barátok nélkül a hó sem az igazi. Elhatározza, hogy hóembert épít. Kedves mesekönyv a barátságról.

 

 

Szeretet, békesség árad mind a négy történetből, csodálkozás, meglepetés légköre lengi be azt a gyermekszobát, ahol elmeséljük.   Segít  a csönd és öröm megteremtésében.

 

 

Moha és Páfrány
 

Václav Ctvrtek

Moha és Páfrány

Zdenek Smetana illusztrációival

 
 

Egy réges-régi tévés esti mese kedves figurái, Moha és Páfrány ismét meglátogathatnak minket esténként, felolvasott esti mese formájában. A 33 fejezetből álló könyv apró epizódjai a fatönkházikó apró lakóinak kalandjairól szólnak, barátságukról és az erdő különböző lakóiról: a tündérről, a Tűzemberkéről, az óriásról, az egérkéről... Közben megtudjuk, hogyan főztek csipkebogyóteát, hogyan kellett diót törniük, vagy éppen hogyan vitték szánkón a tojást. A történeteket Lőrincz Emőke és Balázs Andrea fordította.

 

 

 

********************************************************************************************************

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.